Dokładnie rok temu pojawił się tu pierwszy post. Nie zakładałam, że będę tu tak długo, a tym bardziej, że Wy tu tak długo będziecie. Każdy komentarz jest dla mnie bardzo cenny Każde śniadanie to nowy początek. Wiele się zmieniło przez ten rok, wiele się nauczyłam. Ten blog bardzo dużo znaczy. I kontakt z Wami! Kilka słów organizacyjnych. Przez następne półtora miesiąca moja obecność tu będzie w kratkę. Sporo się teraz dzieje i nie za wszystkim nadążam. Moje życie gwałtownie ostatnio przyspieszyło. Wiedzcie jednak, że nie ulegam żadnej modzie, że bloga nie opuszczę i na pewno tu będę. Codzienne wpisy wrócą wraz z rozpoczęciem wakacji ;)
Ricotta tiramisu z domowymi bezami, kawa z mlekiem.
Ricotta Tiramisu with homemade meringue, coffee with milk.
Pyszne urodziny! Obyś została tu jak najdłużej!
OdpowiedzUsuńbo mascarpone za dużo kalorii? :(
OdpowiedzUsuńBo akurat nie mialam pod reka, a ricotta zajmuje u mnie w lodowce krolewskie miejsce ;)
Usuńjasne, tłumaczy się winny jak to mówią
Usuńskoro uważasz, że tłumaczy się winny to po co zadawałaś/eś pytanie? ;)
Usuńa co do śniadania: sama bardziej preferuję ricottę niż jakikolwiek inny wyrób serowy więc Twoja propozycja dla mnie jest wręcz idealnie skomponowana! :D
Wilczek, no widzisz. Jesli ktos chce sie doczepic, to zawsze znajdzie droge... :)
UsuńNo i bardzo sie ciesze, ze Tobie sie pomysl spodobal :D
A nawet jesli za duzo kcal to co Tobie do tego? :D Każdy je to co chce :D Nie wtryniaj się w miche haha :D
UsuńJak pijesz wode to dolewasz do niej oleju? Bo wiesz, woda ma malo kcal!
UsuńDuzo roczkow tu ostatnio i moj sie zbliza. A Ty cukierniczko zagladaj tu choc czasem, bo te zdjecia przemile dla oka sa ;)
Rok to już coś <3 Ja uwielbima twoje pomysly i sliczne zdjecia <3
OdpowiedzUsuńCieszymy sie, ze tak dlugo jestes! I zyczymy kolejnych kilku, kilkunastu lat tutaj:)
OdpowiedzUsuńGratuluję :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam twoje zdjęcia i pomysły, wiec mam nadzieje, że jednak ta kratka nie będzie do końca taką kratką :P
Nigdy tiramisu nie lubiłam przez mascarpone. Taką wersję adoptuję bez wahania :)
Gratuluje roku! To chyba dzieki Twoim przepisom zaczelam bawic sie w kuchni, a sniadania zaczelam traktowa iscie krolewsko. Rodzinka na tym tez korzysta ;)
OdpowiedzUsuńW kazdym razie jeszcze raz gratuluje i mam nadzieje, ze jeszcze dlugo, dlugo tu z nami bedziesz!
Pozdrawiam Anta
mmm pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńSporo śniadaniowców ostatnio miało rocznicę :)
OdpowiedzUsuńRicotta w wersji tiramisu to coś, co chciałam zawsze spróbować :)
Bardzo się cieszę, że zostajesz, bo zdecydowanie lubię tu zaglądać.
OdpowiedzUsuńŚniadanie do zasłodzenia, widzę, że podwójne?
Kongratulejszyns! Pyszne śniadanie, na coś kawowego mam ochotę : )
OdpowiedzUsuńgratuluje jubileuszu :)
OdpowiedzUsuńGratuluję roku!
OdpowiedzUsuńZazdroszczę śniadania! Wpadam na takie jutro z samego rana i nie ma wykrętów!
bezy, ricotta ...w formie tiramisu - nic dodać nic ująć! cudowny, słodki początek dnia :)
OdpowiedzUsuńSto Lat na roczek i kolejnego życzę! cieszę się, że zostajesz, bo twoje potrawy jak i zdjęcia zawsze mnie zachwycają :)
genialnie uczciłaś ten rok!
OdpowiedzUsuńtiramisu uwielbiam! :3
Wersji tiramisu z ricotty nigdzie jeszcze nie widziałam. Fajny pomysł, a smak również musiał być ciekawy. Gratuluję i mam nadzieję, że szybko do nas jednak wrócić, bo jesteś dla mnie ogromną inspiracją w kuchni :)
OdpowiedzUsuńSto lat! ;D Świetne zdjęcia robisz i masz fajne pomysły - naprawdę jest z Ciebie inspiracja.
OdpowiedzUsuńJa nie wychodzę z podziwu nad fotkami ;)
Gratulacje! Mam nadzieję, że jeszcze będziesz tu zaglądać :) Jesteś naprawdę wielką inspiracją :)
OdpowiedzUsuńRok szybko minął ;) Wygląda pysznie ten deser :)
OdpowiedzUsuńCiesze aie, ze codziennie zachwycasz nas swoimi daniami kuz od roku <3
OdpowiedzUsuń