środa, 14 maja 2014

342. Najlepszego AtqaBreakfast, czyli co dalej...

Dokładnie rok temu pojawił się tu pierwszy post. Nie zakładałam, że będę tu tak długo, a tym bardziej, że Wy tu tak długo będziecie. Każdy komentarz jest dla mnie bardzo cenny Każde śniadanie to nowy początek. Wiele się zmieniło przez ten rok, wiele się nauczyłam. Ten blog bardzo dużo znaczy. I kontakt z Wami! Kilka słów organizacyjnych. Przez następne półtora miesiąca moja obecność tu będzie w kratkę. Sporo się teraz dzieje i nie za wszystkim nadążam. Moje życie gwałtownie ostatnio przyspieszyło. Wiedzcie jednak, że nie ulegam żadnej modzie, że bloga nie opuszczę i na pewno tu będę. Codzienne wpisy wrócą wraz z rozpoczęciem wakacji ;)


Ricotta tiramisu z domowymi bezami, kawa z mlekiem.
Ricotta Tiramisu with homemade meringue, coffee with milk.

25 komentarzy:

  1. Pyszne urodziny! Obyś została tu jak najdłużej!

    OdpowiedzUsuń
  2. bo mascarpone za dużo kalorii? :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo akurat nie mialam pod reka, a ricotta zajmuje u mnie w lodowce krolewskie miejsce ;)

      Usuń
    2. jasne, tłumaczy się winny jak to mówią

      Usuń
    3. skoro uważasz, że tłumaczy się winny to po co zadawałaś/eś pytanie? ;)
      a co do śniadania: sama bardziej preferuję ricottę niż jakikolwiek inny wyrób serowy więc Twoja propozycja dla mnie jest wręcz idealnie skomponowana! :D

      Usuń
    4. Wilczek, no widzisz. Jesli ktos chce sie doczepic, to zawsze znajdzie droge... :)
      No i bardzo sie ciesze, ze Tobie sie pomysl spodobal :D

      Usuń
    5. A nawet jesli za duzo kcal to co Tobie do tego? :D Każdy je to co chce :D Nie wtryniaj się w miche haha :D

      Usuń
    6. Jak pijesz wode to dolewasz do niej oleju? Bo wiesz, woda ma malo kcal!
      Duzo roczkow tu ostatnio i moj sie zbliza. A Ty cukierniczko zagladaj tu choc czasem, bo te zdjecia przemile dla oka sa ;)

      Usuń
  3. Rok to już coś <3 Ja uwielbima twoje pomysly i sliczne zdjecia <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszymy sie, ze tak dlugo jestes! I zyczymy kolejnych kilku, kilkunastu lat tutaj:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluję :D
    Uwielbiam twoje zdjęcia i pomysły, wiec mam nadzieje, że jednak ta kratka nie będzie do końca taką kratką :P

    Nigdy tiramisu nie lubiłam przez mascarpone. Taką wersję adoptuję bez wahania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratuluje roku! To chyba dzieki Twoim przepisom zaczelam bawic sie w kuchni, a sniadania zaczelam traktowa iscie krolewsko. Rodzinka na tym tez korzysta ;)
    W kazdym razie jeszcze raz gratuluje i mam nadzieje, ze jeszcze dlugo, dlugo tu z nami bedziesz!
    Pozdrawiam Anta

    OdpowiedzUsuń
  7. Sporo śniadaniowców ostatnio miało rocznicę :)
    Ricotta w wersji tiramisu to coś, co chciałam zawsze spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo się cieszę, że zostajesz, bo zdecydowanie lubię tu zaglądać.
    Śniadanie do zasłodzenia, widzę, że podwójne?

    OdpowiedzUsuń
  9. Kongratulejszyns! Pyszne śniadanie, na coś kawowego mam ochotę : )

    OdpowiedzUsuń
  10. Gratuluję roku!
    Zazdroszczę śniadania! Wpadam na takie jutro z samego rana i nie ma wykrętów!

    OdpowiedzUsuń
  11. bezy, ricotta ...w formie tiramisu - nic dodać nic ująć! cudowny, słodki początek dnia :)
    Sto Lat na roczek i kolejnego życzę! cieszę się, że zostajesz, bo twoje potrawy jak i zdjęcia zawsze mnie zachwycają :)

    OdpowiedzUsuń
  12. genialnie uczciłaś ten rok!
    tiramisu uwielbiam! :3

    OdpowiedzUsuń
  13. Wersji tiramisu z ricotty nigdzie jeszcze nie widziałam. Fajny pomysł, a smak również musiał być ciekawy. Gratuluję i mam nadzieję, że szybko do nas jednak wrócić, bo jesteś dla mnie ogromną inspiracją w kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Sto lat! ;D Świetne zdjęcia robisz i masz fajne pomysły - naprawdę jest z Ciebie inspiracja.
    Ja nie wychodzę z podziwu nad fotkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Gratulacje! Mam nadzieję, że jeszcze będziesz tu zaglądać :) Jesteś naprawdę wielką inspiracją :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Rok szybko minął ;) Wygląda pysznie ten deser :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciesze aie, ze codziennie zachwycasz nas swoimi daniami kuz od roku <3

    OdpowiedzUsuń