~ Roladki z pieczonej cukinii nadziewane ryżem długoziarnistym, masłem orzechowym i bananem~
Śniadaniowe sushi:
-średnia cukinia (ok.300g)
-3 łyżki syropu daktylowego
-40g kleistego ryżu
-szklanka mleka (lub wody)
-łyżeczka miodu
+wg. uznania
-masło orzechowe
-banan
Mleko zagotowujemy i wrzucamy ryż. Gotujemy ok. godziny co jakiś czas mieszając i razie potrzeby dolewając wodę/mleko.
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinię tniemy wzdłóż na płaty (nie mogą być zbyt cienkie) i smarujemy je syropem daktylowym. Układamy na blaszce i pieczemy przez ok. 10 min.
Na upieczone płaty cukinii nakładamy ryż, masło orzechowe oraz banana i zawijamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! ;D
Ale genialny pomysł! Wygląda apetycznie i na pewno było smaczne :D
OdpowiedzUsuńPodobno cukinia nadaje się do wszystkiego i nawet jestem skłonna się z tym zgodzić.
OdpowiedzUsuńRewelka naprawde zdolna jesteś.Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńale fajne i pomysłowe:)
OdpowiedzUsuńWow, super pomysł! Cukinię na słodko baardzo lubię, takie sushi mi się podoba, pycha :)
OdpowiedzUsuńmy jadłyśmy takie w wersji słonej - z kozim serem i kaparami - pycha! :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Pychotka!
OdpowiedzUsuńjak dla mnie nadzienie jest ekstra !! i świetny sposób na słodkie sushi z cukinii ;)
OdpowiedzUsuńależ pyszności!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzypadkowo usunęłam. No nic. Efektownie się prezentują. Pasowałyby też idealnie na przekąski na jakieś przyjęcie:)
Usuńgenialne!! nigdy bym chyba na coś takiego nie wpadła :o
OdpowiedzUsuńSuper cukiniowe sushi, też ostatnio zrobiłam wariację na ten temat - kaszi, polskie suhi z kaszy!:D
OdpowiedzUsuńreplica bags prada linked here f1p30p0m25 replica bags us replica bags india replica hermes bags m7d76c9j82 replica evening bags other z2m42s8y94 7a replica bags wholesale replica bags philippines greenhills
OdpowiedzUsuń