czwartek, 5 września 2013

115. Chwytając ostatnie letnie promienie... Rafaello!

Pogoda mnie dziś zaskoczyła. Od dwóch dni leje, a dziś zapowiada się piękna pogoda. Śniadanie miało być na przekór, ale widać pogoda postanowiła ze mną współpracować :)
Od zawsze uwielbiam połączenie białej czekolady z malinami. Dodatek kokosa dodał jeszcze ciekawszego smaku.


~kokosowo-czekoladowy pudding z kaszy manny a'la rafaello z malinami, 
płatami migdałowymi i cukrem pudem~




Pudding a'la rafaello:
-1 i 1/2 szklanki mleka
-2 i 1/2 łyżki kaszy manny
-3 kostki białej czekolady
-2 łyżki wiórków kokosowych

Mleko zagotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe oraz białą czekoladę i czekamy do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy kaszę mannę i ciągle mieszając gotujemy do jej zgęstnienia. Przelewamy do naczynka i odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano podajemy z ulubionymi dodatkami.

12 komentarzy:

  1. Połączenie stare jak świat, niemniej bez wątpienia dobre ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Biała czekolada i kokos brzmi lepiej niż biała czeko z malina. Chociaż to drugie patriotycznie ubarwione:p

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie miałaś dziś pyszne śniadanie :) Kokos - uwielbiam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Może jednak polubię kokosa... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Biała czekolada, wiórki i maliny to jedno z moich ulubionych połączeń! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. i u mnie dziś maliny-manna-kokos: połączenie idealne bez dyskusji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. jedno z najlepszych połączeń ever <3 jeszcze tylko migdałów mi brakuje :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychota! Uwielbiam wszystko, co smakuje jak rafaello!

    OdpowiedzUsuń
  9. białej czekolady nie lubię, ale za to kokos i malinki to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wow, genialne! Fajny pomysł na szybkie śniadanie, bo rano nic nie trzeba już robić :D muszę spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń