~Ryżowe gofry klonowe podane z jogurtem greckim, borówkami i płatkami migdałowymi~~
Ryżowe gofry:
-75g mąki z brązowego ryżu
-60 ml mleka
-2 łyżki wody
-3 łyżeczki syropu klonowego
-łyżka rozpuszczonego masła
-jajko
-pół łyżeczki sody
-szczypta sody
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! ;)
Ryżowe gofry, brzmi pysznie:)
OdpowiedzUsuńNie spotkałam się wcześniej z mąką z brązowego ryżu. Kupiłaś czy sama zmieliłaś ziarenka?
OdpowiedzUsuńKupilam w "od i do" ;)
UsuńU mnie jest w E.Lecrelc :)
UsuńFajny kształt ma Twoja gofrownica :D
OdpowiedzUsuńGofry wyglądają na tak chrupiące, że aż mam ochotę je porwać :)
Muszę wreszcie kupić borówki! :)
OdpowiedzUsuńGofry ryżowe brzmią pysznie! :)
Ja bym się bała tak biec, no ale... ;)
OdpowiedzUsuńPodobają mi się te gofry! A ta mąka mnie intryguje ;>
Mnie by coś takiego wkurzyło prawdę mówiąc:p
OdpowiedzUsuńjaki podryw xd
OdpowiedzUsuńciekawa ta mąka ryżowa i ogólnie.. ryżowe gofry ;D
fajne gofry ci wyszły, podoba mi się taki pomysł z mąką ryżową :)
OdpowiedzUsuńTe gofry wyglądają cudnie, musiały być pyszne! <3
OdpowiedzUsuńNowych znajomych zawsze poznaje się niespodziewanie :D
O mam mąkę ryżową, tylko z białego, ale spróbuję :) Wyglądają wspaniale!
OdpowiedzUsuńKocham tą Twoją gofrownice ♥ Cudowna jest :D
OdpowiedzUsuńwszystko z tej mąki ma specyficzny smak i strukturę... ale lubię ją bardzo :)
OdpowiedzUsuń