niedziela, 8 września 2013

118. Bez glutenu

To miłe gdy podczas biegu dołączają się do mnie dwóch chłopaków i mimo jeansów i najzwyklejszych trampek biegną ze mną przez dobre 3km. Pozdrawiam Was! ;D


~Ryżowe gofry klonowe podane z jogurtem greckim, borówkami i płatkami migdałowymi~~







Ryżowe gofry:
-75g mąki z brązowego ryżu
-60 ml mleka
-2 łyżki wody
-3 łyżeczki syropu klonowego
-łyżka rozpuszczonego masła
-jajko
-pół łyżeczki sody
-szczypta sody

Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! ;)

14 komentarzy:

  1. Nie spotkałam się wcześniej z mąką z brązowego ryżu. Kupiłaś czy sama zmieliłaś ziarenka?

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny kształt ma Twoja gofrownica :D
    Gofry wyglądają na tak chrupiące, że aż mam ochotę je porwać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę wreszcie kupić borówki! :)
    Gofry ryżowe brzmią pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja bym się bała tak biec, no ale... ;)
    Podobają mi się te gofry! A ta mąka mnie intryguje ;>

    OdpowiedzUsuń
  5. Mnie by coś takiego wkurzyło prawdę mówiąc:p

    OdpowiedzUsuń
  6. jaki podryw xd
    ciekawa ta mąka ryżowa i ogólnie.. ryżowe gofry ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. fajne gofry ci wyszły, podoba mi się taki pomysł z mąką ryżową :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Te gofry wyglądają cudnie, musiały być pyszne! <3
    Nowych znajomych zawsze poznaje się niespodziewanie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. O mam mąkę ryżową, tylko z białego, ale spróbuję :) Wyglądają wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  10. Kocham tą Twoją gofrownice ♥ Cudowna jest :D

    OdpowiedzUsuń
  11. wszystko z tej mąki ma specyficzny smak i strukturę... ale lubię ją bardzo :)

    OdpowiedzUsuń