poniedziałek, 2 września 2013

112. Tak na dobry początek roku szkolnego. Największe wspólne śniadanie!

Nie ma lepszego śniadania, by dobrze zacząć rok szkolny, od owsianki. To właśnie ona ma dziś takie małe święto. Dzięki Maria'n jemy największe wspólne śniadanie. Powiem tylko, że to świetny pomysł, nie wiem co śniadaniowa blogosfera zrobiła by bez tej dziewczyny. Dziękujemy! ;3
Co do samego śniadania....  uwielbiam daktyle. Są jak takie małe karmelki pełne zdrowia. Często przegryzam sobie kilka podczas gotowania lub oczekiwania na wypiek. Ten syrop sprawił, że owsianka niesamowicie mi smakowała. Zdecydowanie się zasłodziłam ;D


~Budyniowa owsianka z domowym syropem daktylowym, koglem moglem, rodzynkami i daktylami~









Domowy syrop daktylowy:
-100 g daktyli
-szklanka wody

Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawimy na 3 godziny po tym czasie miksujemy na gładką masę. Przechowujemy w lodówce.

15 komentarzy:

  1. Ciekawa jestem ile osób z blogów zje dzisiaj owsiankę na śniadanie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Karmelki pełne zdrowia... to ja chyba wolę karmelki pełne cukru niż daktyle - serio:p Witaj w Blogowej Akcji, sporo nas dzisiaj;)

    OdpowiedzUsuń
  3. tak, ona jest niesamowita :) zresztą ty też, z twoimi pomyslami i przepisami! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Słodko i pysznie - to lubię! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie zdrowe zasłodzenie jest najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń
  6. na sam widok tego syropu i owsianki słodko mi się w ustach zrobiło ;p

    OdpowiedzUsuń
  7. Budyniowa i z domowym syropem, musiała smakować pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. racja, jej blog jest moją chyba najwiekszą inspiracją, jest świetna :D
    a u Ciebie dziś słodko - luuubię :>

    OdpowiedzUsuń
  9. Ten syrop *.* Pysznie musi smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  10. syrop wygląda prawie jak masa kajmakowa! *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie lubię daktyli, bo są dla mnie za słodkie i mdłe. Wierzę, że taką owsianką można się zasłodzić :D

    OdpowiedzUsuń