~Gofry z kaszy bulgur i płatków owsianych podane z masa krówkową,
masłem orzechowym, nutellą i bananem~
Gofry z kaszy bulgur i płatków owsianych:
-50g kaszy bulgur
-20g płatków owsianych
-czubata łyżka mąki
-pół łyżeczki sody
-szczypta soli
-jajko
-90g jogurtu naturalnego
-łyżka oleju rzepakowego
-mleko (do odpowiedniej konsystencji)
Kaszę, płatki owsiane, mąkę, sól i sodę mieszamy ze sobą. Wrzucamy do misy blendera i mielimy na mączkę. D misy wbijamy jajko, jogurt i olej. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 15 min. Masa wciągnie część płynu i zrobi sie bardzo gęsta. Wtedy dolewamy mleko tak aby ciasto miało podobną konsystencje do TEJ. Pieczemy z natłuszczonej i dobrze rozgrzanej gofrownicy przez kilka minut i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :D
to chyba najbardziej puszyste gofry ever! :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł. ale ja to dodatki kradnę :)
OdpowiedzUsuńKajmak <3
OdpowiedzUsuńNo, te dodatki! Super gofry :D
OdpowiedzUsuńtakie śniadanko to ideał na niedzielę :)
OdpowiedzUsuńGofry, masło orzechowe, nutella, kajmak = poranna wizyta w niebie :D
OdpowiedzUsuńtym kajmakiem zawsze z babcią czy mamą przekładam wafle i tak zjadamy :)
OdpowiedzUsuńImprowizacja śniadaniowa jest najlepsza :D Bardzo ładne te goferki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie! Hmm jak dawno nie jadłam gofrów. :D
OdpowiedzUsuńO kurczę, już druga osoba zainspirowała się dzisiaj moim śniadaniem :)
OdpowiedzUsuńMiło :)
Gofry wyszły perfekcyjne! :) <3
super! uwielbiam kaszę bulgur ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno ich spróbuję jak kupię kaszę bulgur! Uwielbiam ją, sprawdza się świetnie także w wytrawnych daniach :)
OdpowiedzUsuńwygląda naprawdę... słodko :)
OdpowiedzUsuń