Twarogowe knedle migdałowe nadziane gorzką czekoladą podane z serkiem wiejskim i koglem moglem.
Cottage cheese almond dumplings stuffed with dark chocolate served with cottage
cheese and beaten egg yolk
Migdałowe knedle twarogowe:
-55g migdałów zmielonych na mączkę
-białko
-łyżeczka miodu kaszubskiego
-szczypta soli
Twaróg ubijamy z białkiem. Dodajemy migdały i sól. Mieszamy dokładnie. Formujemy kuleczki (nadziewając dowolnie) i rzucamy na wrzącą wodę.
Gotujemy ok.5 min po wypłynięciu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :D
Wow, podobają mi się, wyglądają na smaczne:))
OdpowiedzUsuńA czym je tam w środku wypchałaś:>
Gorzką czekoladą :D
UsuńA pomyśl sobie, że dzięki maturzystom będziesz miała dłuuugą majówkę :P
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie :)
ale potem maturzyści mają już wakacje :D
Usuńświetne są te kluchy! jeszcze nadziane czekoladą, biorę!
wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńznacznie fajniejsze niż z mąką. a takich z ziemniakami to w ogóle nie jadłam już sto lat!
OdpowiedzUsuńAle pyszne ! I ta czekolada <3
OdpowiedzUsuńprzepis strasznie mi się podoba (zresztą nie tylko on), na pewno wypróbuję! :) powiedz tylko, czy z tylu składników wychodzi taka porcja jaką widać na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo mi milo ;)
UsuńTak wychodzi dokladnie taka porcja ;)
Pomysłowe i na pewno smaczne, w końcu migdały, czekolada - to nie może być nie dobre!
OdpowiedzUsuńU mnie nie ma tak dobrze. Mieliśmy normalnie lekcje :)
OdpowiedzUsuńMiało być.
UsuńMieliśmy normalne lekcje :(
kopiujemy przepis...nieładnie, nieładnie
OdpowiedzUsuńSłucham? W takim razie proszę o źródło, bo to akurat była czysta improwizacja...
UsuńJej zazdroszczę, u mnie z racji, że jest jedna klasa maturalna chodzimy normalnie do szkoły, a co najlepsze wtedy kiedy będą te "główne" matury też -,-
OdpowiedzUsuńA kluski boskie *.*
knedle z czekoladą? om nom nom :D
OdpowiedzUsuńto smakowite sobie śniadanie zaserwowałaś ! świetnie te knedle musiały smakować ;) ja mimo matura i tak poszłam normalnie do szkoły.
OdpowiedzUsuńwyglądają naprawdę delikatnie. :) biały mak dostałam w piotrze i pawle. od razu kupiłam półtorej kilograma, żeby mieć zapas na wszelki wypadek. :D
OdpowiedzUsuńPyszne! i widzę że bardzo zdrowe, super!
OdpowiedzUsuńNaprawdę porządne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńhej..zrobilam te knedle..ale powiedz mi dlaczego tak fatalnie sie robiło? ser kupiony połtłusty , zmielilam migdaly na mąkę.. i ciasto bylo tak tragicznie ciapowate.ze myslalam ze nie uratuje.. kleilo sie do rak i ciezko go bylo sciągnąc ..zrobilam 1 porcje musialam dawac grubiej ciasto zeby zlepic w ogole z kostka czekolady..nie wyobrazam sobie robic na obiad dla 4 osob.. dalam białko.. nie wiem dlaczego tak fatalnie ciasto wyszło... mamziowate? musialam je ratowac dalam 2 lyzki mąki i jeszcze na stolnice mąkę..wiec nie bylo typowo bezglutenowe :(
OdpowiedzUsuńmoze podzielisz sie uwagami.. co Ty robisz by bylo zwarte ciasto..nie mamziło sie w rękach... czekam na jakies cene rady. a dodam ze umamlałam je jakoś w koncu i ugotowałam w duzej ilosci wody, polałam śmietaną.. były bardzo smaczne..ale ta robota.. mnie dobijała.. pozdrawiam Bea
Kaja:Bea to może ser był za rzadki? bo raczej powinny wyjść...
OdpowiedzUsuńkevin durant
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
hermes
yeezy 700
kyrie shoes
longchamp bags
supreme clothing
yeezy boost 350 v2
jordan shoes
golden goose