Jednoporcjowe brownie z batatem podane z masłem orzechowym i płatkami migdałowymi ciepłe mleko
Single serving sweet potato brownie served with peanut butter and almond flakes, hot milk
-100g puree z pieczonego słodkiego ziemniaka
-2 średnie jajka
-łyżeczka cukru trzcinowego
-pasek gorzkiej czekolady (min. 70%)
-2 łyżki gorzkiego kakao
-pełna łyżka zmielonych migdałów
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Ciągle miksując dodajemy kolejno puree, rozpuszczoną czekoladę, następnie kakao. Na sam koniec wsypujemy migdały i dokładnie mieszamy. Przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego naczynia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Bataty są genialne! Takie brownie...pycha!
OdpowiedzUsuńUwielbiam bataty :) Brownie z nich to naprawdę fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńNigdy ich nie jadłam, więc nawet nie podejmuje się wyobrażenia sobie smaku tego nieco oszukanego brownie;-)
OdpowiedzUsuńNigdy batatów nie jadłam a w takiej wersji?! Kosmos, ale jaki pozytywny :D
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam batata! już żałuję, bo brownie wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTo trzeba się rozejrzeć za batatem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje wypieki! Zwłaszcza te czekoladowe :D Batatów nie jadłam, ale spróbuję, na pewno!
OdpowiedzUsuńno właśnie - słodki ziemniak do słodkich wypieków :)))
OdpowiedzUsuńwygląda na takie kremowe! rewelacja! też nigdy nie jadłam batatów, ostatnio kusiły mnie frytki z nich (w dziecięcym menu w warszawskiej knajpie veg deli)
OdpowiedzUsuńWygląda tak kusząco :D
OdpowiedzUsuńMleko i wypiek to idealne połączenie - to lubię i zabieram :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wypiek i bardzo oryginalny, zapisuję do wypróbowania :))
OdpowiedzUsuńa kiedy dodac pure? :)
OdpowiedzUsuńok sorry widze :)
Usuńbatatów jeszcze nie jadłam, ale myślę, że chętnie zaczęłabym z nimi znajomość od takiego pysznego ciacha ! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Batatów nie jadłam, tym bardziej brownie z ich dodatkiem, ale spróbuję :) Jednoporcjowe uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię bataty, ale do brownie ich jeszcze dodawać nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńgenialny pomysł, w życiu bym na to nie wpadła :D
OdpowiedzUsuńCzyli zamiast puree ze słodkiego ziemniaka nadałaoby się też puree z dyni prawda? :) mi one w smaku (ugotowane) bardzo siebie przypominają :))
OdpowiedzUsuńHmmm, w sumie to chyba tak, nastepnym razem zrobie z dynia ;) Faktycznie smaki sa podobne.
UsuńJak to przeczytałam to zaraz też pomyślałam o dyni:)
OdpowiedzUsuńbest site discover here great post to read Read More Here browse this site their website
OdpowiedzUsuńinvestigate this site this contact form official source replica bags buy online click for more info replica gucci handbags
OdpowiedzUsuńc5j49z1s27 h6c40y6x20 c4b05r0n28 u8h19z5c17 o6a89v8a88 t0m06u9i00
OdpowiedzUsuńy1u28g6b18 w9c50e1i55 z8j22h2c06 p2q85o4e70 w8b44g3x53 u1s93p3e61
OdpowiedzUsuń