niedziela, 3 listopada 2013

166. Gofry brownie bez mąki!

Rzeczywiście jak brownie, bardzo wilgotne w środku. Z migdałowym posmakiem wychodzą rewelacyjne :D


~Migdałowe gofry a'la brownie z ricottą i mandarynką~
~ Almond brownie waffles with ricotta and tangerine ~




Migdałowe gofry a'la brownie:

-60g mielonych na mączkę migdałów
-25g gorzkiego kakao
-pół łyżeczki sody
-szczypta soli
-180g jogurtu naturalnego
-małe jajko
-2 "chlusty" mleka 
-łyżka oleju 
-pasek gorzkiej czekolady (rozpuszczonej w kąpieli wodnej)

Migdały mieszamy z kakao, sodą i solą. Wbijamy jajko, dodajemy jogurt, mleko, olej i czekoladę. Mieszamy energicznie i odstawiamy na 15min. po tym czasie pieczemy w rozgrzej gofrownicy 5-7 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :D

16 komentarzy:

  1. oj ju taka czekoladowa rozpusta z samego rana ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudne te gofry! koniecznie muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł z tymi migdałami, wyglądają bosko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Geniusz :D Pięknie podane.

    OdpowiedzUsuń
  5. czekoladowe love :) poza tym bardzo fajnie, że są z mąki migdałowej, znowu coś odmiennego ,ciekawsze smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajne serducha! Gofry brownie... tego chyba jeszcze nigdzie nie widziałam, ale blogosfera obfituje w tyle pomysłów, że zaczynam się w nich gubić:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudne, serduszkowe gofry :D W dodatku czekoladowe! Bomba :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zastąpię kakao większą ilością mączki i będą idealne dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Zapisuje przepis i czekam tylko na gofrownice ! bo wydaja sie być idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dzięki za udział w akcji i fajny przepis, do wykorzystania z pewnością :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Fantastycznie wyglądają <3

    OdpowiedzUsuń