Twarogowe knedle migdałowe nadziane gorzką czekoladą podane z serkiem wiejskim i koglem moglem.
Cottage cheese almond dumplings stuffed with dark chocolate served with cottage
cheese and beaten egg yolk
Migdałowe knedle twarogowe:
-150g twarogu
-55g migdałów zmielonych na mączkę
-białko
-łyżeczka miodu kaszubskiego
-szczypta soli
Twaróg ubijamy z białkiem. Dodajemy migdały i sól. Mieszamy dokładnie. Formujemy kuleczki (nadziewając dowolnie) i rzucamy na wrzącą wodę.
Gotujemy ok.5 min po wypłynięciu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :D
Wow, podobają mi się, wyglądają na smaczne:))
OdpowiedzUsuńA czym je tam w środku wypchałaś:>
Gorzką czekoladą :D
UsuńA pomyśl sobie, że dzięki maturzystom będziesz miała dłuuugą majówkę :P
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie :)
ale potem maturzyści mają już wakacje :D
Usuńświetne są te kluchy! jeszcze nadziane czekoladą, biorę!
wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńznacznie fajniejsze niż z mąką. a takich z ziemniakami to w ogóle nie jadłam już sto lat!
OdpowiedzUsuńAle pyszne ! I ta czekolada <3
OdpowiedzUsuńprzepis strasznie mi się podoba (zresztą nie tylko on), na pewno wypróbuję! :) powiedz tylko, czy z tylu składników wychodzi taka porcja jaką widać na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo mi milo ;)
UsuńTak wychodzi dokladnie taka porcja ;)
Pomysłowe i na pewno smaczne, w końcu migdały, czekolada - to nie może być nie dobre!
OdpowiedzUsuńU mnie nie ma tak dobrze. Mieliśmy normalnie lekcje :)
OdpowiedzUsuńMiało być.
UsuńMieliśmy normalne lekcje :(
kopiujemy przepis...nieładnie, nieładnie
OdpowiedzUsuńSłucham? W takim razie proszę o źródło, bo to akurat była czysta improwizacja...
UsuńJej zazdroszczę, u mnie z racji, że jest jedna klasa maturalna chodzimy normalnie do szkoły, a co najlepsze wtedy kiedy będą te "główne" matury też -,-
OdpowiedzUsuńA kluski boskie *.*
knedle z czekoladą? om nom nom :D
OdpowiedzUsuńto smakowite sobie śniadanie zaserwowałaś ! świetnie te knedle musiały smakować ;) ja mimo matura i tak poszłam normalnie do szkoły.
OdpowiedzUsuńwyglądają naprawdę delikatnie. :) biały mak dostałam w piotrze i pawle. od razu kupiłam półtorej kilograma, żeby mieć zapas na wszelki wypadek. :D
OdpowiedzUsuńPyszne! i widzę że bardzo zdrowe, super!
OdpowiedzUsuńNaprawdę porządne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńhej..zrobilam te knedle..ale powiedz mi dlaczego tak fatalnie sie robiło? ser kupiony połtłusty , zmielilam migdaly na mąkę.. i ciasto bylo tak tragicznie ciapowate.ze myslalam ze nie uratuje.. kleilo sie do rak i ciezko go bylo sciągnąc ..zrobilam 1 porcje musialam dawac grubiej ciasto zeby zlepic w ogole z kostka czekolady..nie wyobrazam sobie robic na obiad dla 4 osob.. dalam białko.. nie wiem dlaczego tak fatalnie ciasto wyszło... mamziowate? musialam je ratowac dalam 2 lyzki mąki i jeszcze na stolnice mąkę..wiec nie bylo typowo bezglutenowe :(
OdpowiedzUsuńmoze podzielisz sie uwagami.. co Ty robisz by bylo zwarte ciasto..nie mamziło sie w rękach... czekam na jakies cene rady. a dodam ze umamlałam je jakoś w koncu i ugotowałam w duzej ilosci wody, polałam śmietaną.. były bardzo smaczne..ale ta robota.. mnie dobijała.. pozdrawiam Bea
Kaja:Bea to może ser był za rzadki? bo raczej powinny wyjść...
OdpowiedzUsuńMore Help page Recommended Site useful site Source buy replica bags
OdpowiedzUsuńclick for info i thought about this find out here now pop over to this site over here visit this page
OdpowiedzUsuń