Ten "budyń" to idealny deser/śniadanie/ kolacja. Słodki a bez cukru, czekoladowy bez czekolady. Zdrowy i lekki deser? Ja się na to piszę!
Surowy budyń z banana, awokado, mrożoną skórką cytryny i kakao podany z bananem i pestkami dyni, kawa z mlekiem.
Raw pudding with banana, avocado, frozen lemon peel and cocoa served with banana and pumpkin seeds, coffee with milk.
Surowy budyń:
-2 małe, bardzo dojrzałe banany
-1 miękkie awokado
-łyżka kakao
-5 dużych suszonych daktyli
-cytryna
Dzień wcześniej umieszczamy cytrynę w zamrażalce. Rano ocieramy z niej skórkę i wraz z pozostałymi składnikami przekładamy do blendera. Miksujemy dokładnie na gładką masę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Strasznie podoba mi się ten Twój pomysł na "budyń". Koniecznie muszę go jakoś wypróbować :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten budyń z banana i awokado! jedno z najlepszych śniadań :)
OdpowiedzUsuńmm,pychota!
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny i sycący <3
OdpowiedzUsuńAle gęsty :)
OdpowiedzUsuńale się dziś budyniowo zgrałyśmy :)
OdpowiedzUsuńTen budyń to chyba jeszcze większa klasyka niż banan z masłem orzechowym. ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że matematyka poszła dobrze :)
OdpowiedzUsuńsurowy budyń?
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! :)
może w tym wydaniu przekonałabym się do awokado, bo podejrzewam, że jest niewyczuwalne ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny moje smaki z daktylami niebo *.*
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie skusić się na taki budyń - widzę go już kolejny raz i po prostu czuję smak w ustach :D Mam tylko jedno pytanie: mrożona cytryna cała, czy tylko skórka? ;)
OdpowiedzUsuńSkorka, skorka ;)
UsuńStraszny kwasior by wyszedl! ;)
lol, śniadanie ściągnęłaś od a do z, jak zwykle, nawet skórka mrożona haha
OdpowiedzUsuńNie chce sie wciagac w dyskusje. Akurat tak sie sklada, ze mrozona skorke dodawalam juz nie raz do czekolady, nie wydze tu sensacji.
Usuń