Pełnoziarniste gofry kokosowe podane z mango.
Whole grains coconut waffles served with mango.
Pełnoziarniste gofry kokosowe:
-30g mąki kokosowej
-45g mąki pełnoziarnistej
-75ml mleka
-2 łyżki wody (u mnie gazowanej)
-15ml oleju (u mnie rzepakowy)
-jajko
-1/2 łyżeczki sody
-szczypta sody
Mąki przesiewamy do miseczki, dodajemy sodę z solą i mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy wodę i mieszamy stopniowo dolewając mleko. Dolewamy olej i ponownie mieszamy. Pieczemy w natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
noo, jak nie ma tropików na dworze, to trzeba je sobie zaserwować w śniadaniu ;)
OdpowiedzUsuńWszędzie dzisiaj gofry:D
OdpowiedzUsuńAle takimi w tropikalnej wersji bym nie pogardziła!
uwielbiam gofry ;) muszę się kiedyś zaopatrzyć w mąkę kokosową...
OdpowiedzUsuńJa też jestem spragniona słońca, ale mimo wszystko takie szare dni też mają swój urok. Mango lubię, nawet bardzo :)
OdpowiedzUsuńGofry - omniomniomniomnio *.*
OdpowiedzUsuńKieeedy ja będę mieć tę gofrownicę ! Przepisów na gofry się zbiera a ja nie mam możliwości ich realizowania :P
Gofry *.*
OdpowiedzUsuńMam, podobnie, bez słońca jest mi tak dziwnie. Zdecydowanie wolę te słoneczne dni. :)
Mango to jeden z nielicznych owoców, których nie lubię :P Ale kokosowe gofry brzmią pysznie :)
OdpowiedzUsuńGofry dzisiaj rządzą :D
OdpowiedzUsuńrzeczywiście u Ciebie tak egzotycznie się zrobiło, kokosowe gofry i mango jeszcze :) nie ma to jak przypomnieć sobie jesienią czy zimą smaki lata :)
OdpowiedzUsuń