Zdecydowanie lubię takie weekendy. Totalny chill out, nie myślę o niczym. Zapominam o problemach i odrywam się na chwilę by zaraz znów spaść i zderzyć się z rzeczywistością. Nie przeszkadza mi to... Cieszę się chwilą i staram się czerpać z niej co najlepsze. Zaraz idę biegać, potrzebuję tego. Teraz!
Jeżeli lubicie chrupiące gofry, to ten przepis zdecydowanie jest dla Was. Z wierzchu chrupiące, a w środku zadziwiająco mięciutkie. Mmmm ;)
~wegańskie gofry z kaszy manny z serkiem z białej czekolady aero i śliwkami~
(inspiracja)
-1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
-1/4 szklanki kaszy manny
-1/2 szklanki ciepłego mleka sojowego (u mnie waniliowe)
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżka oleju
-łyżeczka stevii
-szczypta soli
Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki i dodajemy olej. Mieszamy stpopniowo dodając mleka, do uzyskania masy bez grudek. Odstawiamy na 15-20 min. Po tym czasie dokładnie mieszamy na nakładamy ciasto na nagrzaną płytę gofrownicy. Pieczemy nie otwierając urządzenia przez ok. 5min*. Smacznego! ;)
*czas jest uzależniony od gofrownicy jaka posiadacie
Gdybym tylko miała gofrownicę..mmm..cudowne !
OdpowiedzUsuńo tak, powtarzam słowa Wiktorii - gdybym tylko miała gofrownicę!
OdpowiedzUsuńaczkolwiek ostatnio chodzi mi po głowie opcja zapieczenia ciasta gofrowego w opiekaczu tostów, może wyjdzie? :D
wygladaja bosko :D
OdpowiedzUsuńno i znowu, znowu żałuję, że nie mam gofrownicy!
OdpowiedzUsuńchrupiące gofry *-* rozmarzyłam się !! <3
OdpowiedzUsuńtakich gofrów jeszcze nie jadłam, a wyglądają świetnie:)
OdpowiedzUsuńale super pomysł! *-*
OdpowiedzUsuńPróbowałam je raz zrobić z tego przepisu, ale mi nie wyszły. Ale ostatnio moja gofrownica znowu mnie polubiła, więc może czas ponownie wykorzystać ten przepis :)
OdpowiedzUsuńRobiłam je kiedyś, są bardzo smaczne i delikatne ;D
OdpowiedzUsuńTen serek mnie zaciekawił :D
OdpowiedzUsuńwow z kaszy manny??? gofry??? rany muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuńmoja gofrownica ostatnio odmawia posłuszeństa- 3x jadłam gofry prosto z tej maszyny, ponieważ tak się przykleiły, że trzeba było sporo wysiłku żeby je odkleić. A więc dziś wyprobowałam gofry z opiekacza i wyszły przepyszne! ten przepis jest cudowny, najlepszy z najlepszych ;)
OdpowiedzUsuń