czwartek, 20 lutego 2014

275. Na ricottcie z camembertem.

Robione innym sposobem niż zwykle, zjedzone inaczej niż zwykle. Spodobały mi się eksperymenty z serami, na tym na pewno nie zaprzestanę :D


Owsiane packi na ricottcie podane z camembertem, miodem i orzechami włoskimi. 
Oatmeal ricotta pancakes served with camembert cheese, honey and walnuts.



Owsiane packi na ricottcie:

-50 g płatków owianych
-2 łyżki mąki
-pół łyżeczki sody
-łyżeczka cukru trzcinowego
-jajko
-60 ml mleka
-50g ricotty

Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. wbijamy jajko, dodajemy mleko i ricottę. Wszytko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 nim. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

14 komentarzy:

  1. Jak zawsze tak cudownie podane <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł i na pewno smaczny... A zdjęcie cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. cos czuję ze i ja zaczne te eksperymenty bo juz nie pierwszy raz widze tego typu cuda!

    OdpowiedzUsuń
  4. O jaaciee. To jest genialny pomysł :D
    No nic dodać nic ująć, tylko porwać z talerza, zaszyć się i zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  5. teeeeż uwielbiam dodatek serów do śniadania na słodko! polecam Ci gorąco połączenie parmezanu (lub innego twardego sera), jabłka i miodu- nieeeebo!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ah...Takie cuda na śniadanie mieć-marzenie... :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Camembert z miodem świetnie spisuje się w sałatce z kurczakiem, zielonym ogórkiem i prażonymi pestkami dyni. Do tego ulubiony winegret, coś genialnego!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ojejku, jakie połączenie! Jestem strasznie ciekawa jak to smakowało :D

    OdpowiedzUsuń
  9. camembert na słodko lubię bardziej niż na wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. owsiane z ricottą! jak na razie jadłam tylko z mąki owsianej, ale i z płatkami chętnie wypróbuję! świetne smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mistrzowskie połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Już kolejny raz widzę camemberta na słodko, i wygląda to bardzo smakowicie :) Jestem ciekawa, jak smakuje...

    OdpowiedzUsuń
  13. oczarowałaś mnie tym przepisem! :D

    OdpowiedzUsuń