Pierzynka zjedzona pod pierzynką :D
Kokosowy suflet z pełnoziarnistych naleśników Gordona Ramsaya z truskawkami, ricottą i wiórkami kokosowymi.
Coconut souffle with Gordon Ramsay wholegrain crepes with strawberries, ricotta and grated coconut.
-3 naleśników
-jajko
-łyżeczka cukru trzcinowego
-3 łyżki mleczka kokosowego (gęstej części)
-wiórki kokosowe i truskawki wg. uznania
Na naleśniki nakładamy ulubione dodatki (truskawki i ricotta) i układamy w naczynku. W miseczce ubijamy całe jajko na jasną i puszystą masę. Wciąż ubijając dodajemy cukier i mleczko kokosowe. Ubitą masę nakładamy na naleśniki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez ok 30 min. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :D
Jaki świetny przepis na śniadanie! Z otwartą buzią czytałam tą propozycję. Nigdy nie wpadłabym na wykonanie takiego cuda! :D
OdpowiedzUsuńAle cudowne, letnie śniadanie :3
OdpowiedzUsuńZjadłabym.... Tęsknię za truskawkami :)
OdpowiedzUsuńtak obłędnie wygląda, że wciągnęłabym go do ostatniego kęsa:D
OdpowiedzUsuńNajlepszy :) !
OdpowiedzUsuńNieziemsko, obłędnie i ogólnie najlepiej :)
OdpowiedzUsuńOddaj moje naczynko!
zdecydowanie za rzadko jadam suflet naleśnikowy! a jest przecież taki pyszny. :)
OdpowiedzUsuńKiedy ja go w końcu zrobię?! Kusisz ;)
OdpowiedzUsuńAleż mi się odoba ten przepis. Musze go koniecznie wypróbować !
OdpowiedzUsuńPomysł bomba! A wygląda naprawdę przepysznie :)
OdpowiedzUsuńpodwójnie pierzynkowo- cudownie!
OdpowiedzUsuńOBŁĘD! chyba nadużywam tego słowa ale inaczej się nie da
OdpowiedzUsuńŚniadanie mistrzów! Obłęd, obłęd, obłęd :)
OdpowiedzUsuńczytam kokosowy, czytam naleśniki - to nie mogło nie smakować!! :) tym bardziej z piekarnika :D
OdpowiedzUsuńo jacie, jaki obłęd! :)
OdpowiedzUsuńMistrzowskie ♡
OdpowiedzUsuńo jejuuuuu tak patrzę i patrzę na kolejne śniadania i każde następne to co raz lepsze! i zdjęcia, i pomysł, a już w ogóle SAMO ŚNIADANIE to totalne mistrzostwo! bardzo bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń