~ krówkowe rikotta hotcakes podane z borówkami i musem jagodowym~
Ricotta hotcakes:
-125g ricotty
-60g mąki
-duże jajko
-50g maślanki
-łyżeczka sody
-2 czubate łyżeczki masy krówkowej
Białka ubijamy na sztywną pianę, mieszamy pozostałe składniki i delikatnie (najlepiej drewnianą łyżką) dodajemy białko. Smażymy na suchej patelni z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami :D
dokładnie taki sam wypoczynek by mi się przydał...;) tylko kiedy...ech
OdpowiedzUsuńa śniadanko- moje smaki za sprawą ricotty <3
Pysznie się prezentują. Jeszcze nie jadłam ricotta hotcakes. ale dziś kupuję ricottę i nie ma bata muszę je w końcu zrobić..no chyba, że nie będzie ricotty w Lidlu..
OdpowiedzUsuńmasę krówkową uwielbiam, więc chętnie spalaszowałabym Twoje placuszki :)
OdpowiedzUsuńA odetchnięcie... sama bym takim nie pogardziła, szczególnie u babci (tak, tak - babcine jedzonko = najlepsze!)
Apetyczne śniadanie, lecz ważniejsze jest teraz by udało ci się rzeczywiśie odpocząć :)
OdpowiedzUsuńMi żal ricotty na placki, zdecydowanie jestem za wyjadaniem jej łyżką bez opamiętania :> Ale są pyszne, to trzeba przyznać.
OdpowiedzUsuńNie wiem czy potrafiłabym się wyciszyć i uspokoić w małym miasteczku. Paradoksalnie chyba odpoczywam wśród gwaru miejskich ulic czy zatłoczonych kurortów.
OdpowiedzUsuńŻyczę Ci wielu chwil oddechu i odnalezienia swojego zen:)
krówkowe!!! o rany, torturujesz mnie
OdpowiedzUsuńu mnie też dzisiaj borówki :D kocham je
OdpowiedzUsuńricotta <3 uwielbiam je !
OdpowiedzUsuńodpoczywaj ;* miłego weekendu ! ;D
wszędzie borówki widzę!
OdpowiedzUsuńale placki idealne <3
śniadanie idealne, jest w nim wszystko, co kocham, aaaaa *u*
OdpowiedzUsuńIdealnie placuszki! Nie dość, że z ricottą to w dodatki z borówkami i o smaku krówkowym <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pankejkowe wieżyczki, i te borówki na wierzchu <3
OdpowiedzUsuńDziękuję za Twój udział w jagodowej akcji:)