poniedziałek, 8 lipca 2013

56. Bo czasami zdrowo jest być egoistą...

Egoizm może być zdrowy, szczególnie jeśli sięgniemy po warzywa strączkowe. Ciasto fasolowe chodziło za mną dość długi czas, ale obawiałam się go jak żadnego innego. Odstraszał mnie brak mąki i możliwy fasolowy posmak. Jak ja się myliłam! Ciasto jest idealnie wilgotne, fasola praktycznie niewyczuwalna. Tak bardzo zdrowe ciasto na pewno pojawi się u mnie jeszcze nie raz :D


~ciasto fasolowe z jagodami i jogurtem naturalnym~


Fasolowe ciasto:
-240g fasoli z puszki
-duże jajko 
-łyżka miodu
-łyżeczka sody 
-aromat waniliowy 
-2 łyżki kakao
-4 łyżki jogurtu 

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Foremkę smarujemy masłem. Wszystko blendreujemy razem i przelewamy masę do foremki. Pieczemy ok.40 min. Smacznego! :D


Weekend był cudowny. Wiele nowo poznanych osób, jedna konkretna (if you know what i mean ;)) ucieczka z plażowego namiotu, chodzenie po lesie po 23. Gofry, lody, herbatniki (aż nie do wiary). Mnóstwo śmiechu! Szkoda, że to już koniec...


23 komentarze:

  1. Ok, ok to ja muszę kupić fasolę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie czuć fasoli? Coraz bardziej mi się to ciasto podoba. :>
    Morze <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy wypiek! Lubię takie fasolowe eksperymenty!

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja jakoś nie mogę się przekonać do tego ciasta...raz zrobiłam i mi nie podeszło :(

    OdpowiedzUsuń
  5. A mi wręcz przeciwnie - zrobiłam i każdemu smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne ciasto. Kiedyś robiłam fasolowe babeczki i super wyszły:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszedzie mnie kusi , ale wlasnie obawialam sie tego smaku. Teraz juz planuje je zrobic :D

    OdpowiedzUsuń
  8. duża ta foremka?:D
    ostatnio tak chodzi za mną fasolowe, dawno nie robiłam.

    p.s Ja też chcę nad morze! ._.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz, ze dosc spora. Wymiary moge si podac jak wroce do domu ;)

      Usuń
  9. Muszę w końcu pokusić się na to ciacho! Wygląda przepysznie, jeszcze z jagodami i jogurtem, mmm :)
    Plaża, morze <3

    OdpowiedzUsuń
  10. to ciacho fasolowe coraz częściej kusi ;) a do tego z jagodami, pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam ciasto fasolowe! Pamiętam miny moich znajomych, kiedy dopiero po spróbowaniu dowiedzieli się, że głównym składnikiem ciasta jest fasola ;)) A z jaką fasolą robiłaś? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czerwona, ale nie pamietam jakiej firmy ;)

      Usuń
  12. Fasolowe ciacho - rarytas dla wybrańców;d

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam fasolowe wypieki! mam je w planach już niedługo :)
    ach, wspaniale brzmi ten Twój weekend!

    OdpowiedzUsuń
  14. chyba czas wrócić do fasolowych wypieków :)

    OdpowiedzUsuń
  15. pyszne!
    i morze<3
    pozdrawiam i dziękuję za udział w Jagodowo Nam 5 !:)

    OdpowiedzUsuń
  16. to ciacho *-* koniecznie muszę je zrobić !

    OdpowiedzUsuń
  17. ooo nad morzem? Jaka miejscowość? :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Mi nie wyszło ..nawet 1cm wysokosci nie ma..coś nie tak nie wiem co bo robilam wg przepisu

    OdpowiedzUsuń