~żytnie gofry drożdżowe z cukrem pudrem, czerwoną porzeczką i agrestem~
Gofry drożdżowe:
-pół szklanki mąki (u mnie żytnia i tortowa 3:2)
-2/3 łyżeczki drożdży
-70 ml ciepłego mleka
-łyżka stopionego masła
-łyżeczka miodu (u mnie ten)
-małe jajko
-120g jogurtu naturalnego
Do mleka wsypujemy drożdże, dodajemy miód i odstawiamy na parę minut do napęcznienia. Po ok,.5-7 min dodajemy mąkę, masło, jajko oraz jogurt. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min. Po tym czasie pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodataki
uwielbiam drożdżowe gofry :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym takie zjadła ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę Ci tych gofrów! Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńmi też bardzo smakują drożdżowe, to tak na prawde pierwsze jakie mi idealnie wyszły :) ale wiadomo trening czyni mistrza ;D
OdpowiedzUsuńtobie wyszły na prawdę genialnie !! i z tymi owockami *-*
Koniecznie muszę ich wypróbować ;) Może w tej wersji zaprzyjaźnię się z drożdżami ? ;>
OdpowiedzUsuńPyszne, uwielbiam gofry.
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego nowego bloga kulinarnego.
http://martininazdrowo.blogspot.com/
drożdżowe są najpyszniejsze :)
OdpowiedzUsuńŻytnie, drożdżowe, takie puszyste? Musiały być najlepsze :) Wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńale puszyste :D się w końcu skuszę na te drożdżowe <3
OdpowiedzUsuńcudowne, letnie smaki :)
OdpowiedzUsuń