O tym, że owsiana jajecznica jest świetna nie muszę chyba nikogo przekonywać... No chyba, że ktoś jeszcze nie próbował, to gorąco zachęcam! To może być miła odmiana dla kogoś kto (o ile się w ogóle da) znudził się klasyczną wersją owsianki ;)
Podstawowy przepis oczywiście od Maria'n
Owsiane scramble migdałowe z serkiem wiejskim, granatem i borówkami, kawa z mlekiem.
Oatmeal almond scramble with cottage cheese, pomegranate and blueberry, coffee with milk.
Owsiane scramble migdałowe:
-60g płatków owsianych
-2 łyżki tartych migdałów
-łyżeczka miodu malinowego
-białko jajka
-szczypta soli
-łyżeczka masla
Płatki zalewamy na noc dosłownie odrobiną wody. Rano mieszamy z migdałami i miodem. W metalowym lub szklanym naczyniu ubijamy białko razem z solą. Płatki delikatnie (!) łączymy z białkiem i smażymy na maśle od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :D
a ten pierwszy dzień nowego semestru nie jest w poniedziałek? :>
OdpowiedzUsuńU mnie juz nie ma dostępu do dziennika (elektronicznego) i wszystko idzie na nowy semestr. Znaczy się stary juz skończony i zamknięty :)
UsuńDzieki ze przypomnialas o scramble bo dawno go nie jadlam.
OdpowiedzUsuńZ takimi dodatkami musialo byc pyszne
Nominowalam cie do LBA :-)
Dobre scramble nie jest złe :D
OdpowiedzUsuńMusze sprobowac ♥
OdpowiedzUsuńJadłam jajecznicę na słodko ale nie owsianą ! Muszę nadrobić ;)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię :)
Ależ dawno nie jadłam scramble ! Muszę sobie je odświeżyć :)
OdpowiedzUsuńowsiana jajecznica jest świetna! wszystko co owsiane jest takie :)
OdpowiedzUsuńu mnie już od grudnia od 2 stycznia nowy semestr ;)
a ja jeszcze nigdy go nie próbowałam. kuurde, chyba trzeba się zabrać w końcu za scramble :D
OdpowiedzUsuńWygląda jak chmurka :)
OdpowiedzUsuńja pozostaje wierna klasycznym miseczkom- wolę taką nieco bardziej rzadką wersje :)
OdpowiedzUsuńChyba jest dość szybka do zrobienia - chętnie wypróbuję w tygodniu!
OdpowiedzUsuń