Odczuliście przestawianie zegarków? Jak dopiero wczoraj. Myślałam, że nie dotrwam do wieczora...
W trakcie pieczenia jagody urządziły sobie wędrówkę i tak całość była bardzo jagodowa. Genialności :D
Zapiekany ryż arborio z jagodami pod parmezanem posypane wiórkami kokosowymi.
Arborio rice baked with blueberries sprinkled with parmesan grated coconut.
Zapiekany ryż z jagodami:
-50g ryżu arborio (do risotto)
-szklanka wody
-szczypta soli
-jajko
-40 g jogurtu greckiego
-łyżeczka miodu lipowego
-jagody
-starty parmezan
Wieczorem gotujemy ryż w szklance wody
uważając by się nie przypalił. Rano mieszamy do z jajkiem,
jogurtem i miodem. Na dno kokilki układamy jagody, na to nakładamy
mieszankę ryżową i posypujemy parmezanem. Zapiekamy w 180' przez
35-40 min. Smacznego!
Ten kolorek! Uwielbiam jak jagody puszczają sok i nadają wszystkiemu takiej pięknej, fioletowej barwy :D Wygląda naprawdę smacznie :)
OdpowiedzUsuńMimo wedrowki wyglada bosko:)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię właśnie, kiedy coś wycieka z kokilki ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam gdy tak coś "wędruje" :P
OdpowiedzUsuńJa właśnie nie mogłam usnąć :P
Zazdroszczę Ci jagód.Śniadanie genialne!
OdpowiedzUsuńZapiekanego ryżu z owocami jeszcze nie robiłam. Jeśli w miseczce smakują pysznie, to w takiej wersji na pewno nie gorzej :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńMi się zmiana czasowa podoba!
Ha, i kto tu mówi o mrożonkach! :P
OdpowiedzUsuńOddałbym aronii czy kilka torebek granatu za choć trochę Twoich jagód! ;D
A tu akurat słoiki, dzięki uprzejmości najlepszej babi na świecie :D
Usuńniech no tylko dorwę jagody, jak będą już w warzywniaku...
OdpowiedzUsuńwczoraj też czułam zmęczenie, to chyba ta zmiana...
OdpowiedzUsuńtakie śniadania są aż zbyt smaczne! :)
mi się znowu rano nie chce wstawać! :<
OdpowiedzUsuńto musiało być pyszne! :)
Te jagodowe wędrówki na przekór grawitacji zawsze mnie fascynowały ;P
OdpowiedzUsuńŚwietny wypiek i ten parmezan <3
Zjadłabym sobie taki zapiekany ryż : )
OdpowiedzUsuńjagody i parmezan? xD :)) no thanks.
OdpowiedzUsuńale prezentuje sie wspaniale ;)
Nawet nie wiesz ile tracisz!
UsuńU mnie również fioletowo dzisiaj. ;) Jagody najlepiej z serami wszelkimi smakują, na mój gust na czele z ricottą w parze, chociaż z parmezanem też zapiekalam. :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się zjawiskowo *.*
OdpowiedzUsuńWszystkie składniki wymienione uwielbiam - to musiało być mega dobre :)
OdpowiedzUsuń