~Zapiekanka makaronowa z ricottą i musem malinowym pod bezą~
~ Baked pasta with ricotta and raspberry mousse with meringue ~
-50g makaronu (u mnie kokardki)
-125g ricotty
-2 łyżeczki musu malinowego
-masło (do wysmarowania kokilek)
-2 białka
-2 łyżki cukru
-kilka kropli octu winnego
-szczypta soli
Makaron gotujemy al'dente. Układamy część na dnie natłuszczonej kokilki, nakładamy ricottę oraz mus i przykrywamy kolejna warstwą makaronu i ricotty. Wstawiamy na 10 min. do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Nie no, pomysł jest ekstra :) Uwielbiam ricottę i makaron, więc na pewno zrobię to danie.
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie zjeść dziś coś makaronowego na obiad :D
OdpowiedzUsuńa w połączeniu z ricottą - uwielbiam!!
Pod czym?
OdpowiedzUsuńPod...
Pod...
Pod..
bezą...?
<3
A kokardki są świetne! Przepadam za makaronem, makaron rządzi światem!:))
śliczne te kokardki!
OdpowiedzUsuńGdzie Ty dorwałaś ten cudny makaron? Pyszota <3
OdpowiedzUsuńPiękne kokardki. A i danie bardzo interesujące :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńricotta, mus malionowy, makaron i beza? :O genialny pomysł <3
OdpowiedzUsuńtakiej zapiekanki nie powstydziłby się żaden światowej sławy kucharz, mistrzostwo !
OdpowiedzUsuńJakie urocze :)
OdpowiedzUsuńcudowny! śliczne kokardki <3
OdpowiedzUsuńWłasnie, dobry pomysł z makaronem na słodko :)
OdpowiedzUsuńzapiekane z ricottą? od razu wiem, że to polubię :) świetny pomysł !
OdpowiedzUsuńCo za genialny pomysł <3
OdpowiedzUsuńSmaczne :D
Jak cudnie wyglądają! Biorę przepis :D
OdpowiedzUsuńmusiałaś zrobić coś ciekawszego, jak zawsze ;)
OdpowiedzUsuń