~Waniliowy serniczek crème brûlée z masłem orzechowym i bananem~
-150g twarogu sernikowego
-50g mascarpone
-jajko
-1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżeczki cukru (1+1)
-łyżeczka syropu waniliowego
-łyżka skrobi ziemniaczanej
Mieszamy mieszamy ze sobą twaróg z serkiem mascarpone. Wbijamy jajko, wlewamy syrop i dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i łyżeczkę cukru. Wszytko razem dokładnie mieszamy, przelewamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego (do 180 stopni) piekarnika. Pieczemy 25 mim. Po tym czasie wyciągamy, posypujemy wierzch łyżeczką cukru i wstawiamy do bardzo nagrzanego piekarnika nastawionego na grzanie od góry przez ok 15min (bez termoobiegu).
jakie cudo ! to nic, że nie prezentuje sie najpiękniej na świecie, jestem w stanie wybrazić sobie za to jak genialnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńCo tam nie wygląda! Pyszny, to najważniejsze. Zjadłabym takiego!
OdpowiedzUsuńrewelacja! kupiłam kg sera do serników więc teraz mogę z nimi eksperymentować :)
OdpowiedzUsuńten serniczek zdecydowanie musi wylądować na moim porannym talerzu! :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! *o*
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Ja tam się nie dziwię, że go wyjęłaśza szybko, zrobiłabym dokładnie to samo :D
OdpowiedzUsuńserniczek świetny, tylko zdecydowanie bardziej wolę go jak ochłodnie :) najlepiej zostawić na kilka godzin w lodówce :)
OdpowiedzUsuńo kurde, genialny, biorę bez zastanowienia! <3
OdpowiedzUsuńkiedy fotorelacja ? :(
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie za udział w akcji! :) Pychotka!
OdpowiedzUsuńomomom *-*
OdpowiedzUsuńmusiał być obłędny !
Apetyczny :)
OdpowiedzUsuńjuż przestań, bo przez Ciebie przytyję!
OdpowiedzUsuńWcale nie wygląda źle, a smakował na pewno obłędnie ;)
OdpowiedzUsuńTa chrupiąca skorupka to zdecydowanie klucz do sukcesu :)
OdpowiedzUsuńślicznie podane :). Jadłabym ;).
OdpowiedzUsuń