czwartek, 3 października 2013

135. Przełamując strach. Nowa paczka!

Nie mogłam się przełamać, żeby spróbować pleśniowego sera. Miałam w sobie jakiś hamulec, który nie wiedzieć czemu zawsze skutecznie odciągał mnie od spróbowania tego rarytasu. No ale w końcu się przemogłam. Kupiłam. Zjadłam. I jestem oczarowana! Świetnie komponuje się z domowymi dżemami i sezonowymi owocami.


~Grzanki z chleba drwalskiego z domowym dżemem malinowym, serem brique, figa i malinami~



Jak wiecie, współpracuję z anielskieprzysmaki.pl, Z Moniką (właścicielką firmy) mam stały kontakt, przemiła osoba. Pewnego dnia dostałam malia, że szykuje dla mnie nową paczkę. Szalenie się ucieszyłam, bo miodek gryczany zbliża sie ku wykończeniu :)
Tym razem w paczce znalazło się:
-powidła śliwkowe z orzechami
-syrop waniliowy
-miód kaszubski
-mus malinowy
DZIĘKUJĘ! ;3


9 komentarzy:

  1. Jeśli posmakowało ci połączenie sera pleśniowego na słodko, to polecam sałatkę z roszponką, prażonymi migdałami, serem kozim (lub innym pleśniowym) i to wszystko polane musem truskawkowym, pycha!

    Ja ostatnio po długim czasie niejedzenia brukselki przełamałam się i byłam pozytywnie zaskoczona. W kuchni warto się wyzbyć wszelkich zahamowań, żeby poznać nowe, pyszne smaki :))

    OdpowiedzUsuń
  2. www.anielskieprzysmaki.pl-dzięki Paulinko wiesz za co:)Monika Szlązak

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo długo nie mogłam się przekonać, podobnie jak Ty. Ale polubiłam camemberty:) niemniej prawdziwego PLEŚNIOWEGO nie jadłam i nie zamierzam póki co:p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja lubię prawdziwe pleśniowe smrodki :) ale jak jeść takie sery to we Francji :)

      Usuń
  4. Ja również kiedyś bałam się tych serów. Pamiętam jak kupiłam po raz pierwszy brie i rozpakowałam... Nie wiedziałam czy ta biała skórka to papierek czy część sera.... Kiedy zobaczyłam ze nie odchodzi domyśliłam się, że to też się je :) Ser od razu mi posmakował :) Camembert też jest smaczny, jednak zdecydowanie wole brie, gdyż jest delikatniejszy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja nadal boję się spróbować, ale u Ciebie prezentuje się pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam sery pleśniowe! nie wiem, czemu ludzie tak się ich obawiają ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Sery pleśniowe uwielbiam :D Do gruszki pasują idelnie ;)

    OdpowiedzUsuń